Service

Bij Handelsonderneming Louter is service een van de belangrijkste diensten die we kunnen verlenen aan onze klanten. Wij beseffen ons maar al te goed dat uw bedrijf op volle toeren moet blijven draaien. Hiervoor is het soms nodig om op korte termijn een reparatie verrichten of gewoon snel deskundig advies op te vragen.

Mocht er onverhoopt op locatie geen reparatie kunnen worden verricht dan zijn wij in staat u op korte termijn u te kunnen voorzien van een bruikleen machine. Zodat in de tussentijd uw machine gerepareerd kan worden in onze werkplaats.

Detachering
Ook zijn er bij Handelsonderneming Louter mogelijkheden om onze technische medewerkers periodiek te detacheren. Om zo uw machinepark in optimale staat te houden. Informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Check-list

Is mijn vacuümmachine geschikt voor het begassen van vleeswaren?

  • Heeft uw vacuümmachine een sensor?

Heeft uw machine geen sensor, dan kunnen wij kijken of deze alsnog is in te bouwen. Bij oudere machines is dit geen optie meer!


  • Is uw vacuümmachine voorbereid op het begassen van producten?

In sommige gevallen is de machine in het verleden aangekocht met de voorbereiding tot het begassen van producten. Deze voorbereiding omhelst het leidingwerk en de ventielen. Mocht uw machine deze voorbereiding niet hebben dan kunnen wij kijken of we dit alsnog kunnen inbouwen. Bij oudere machines is dit echter optie meer!


  • Is er in de buurt van de machine de mogelijkheid om een foodmix patroon te plaatsen?

De patronen foodmix staan onder een druk van minimaal 200 bar. Om deze druk tot 1 bar te reduceren plaatsen wij een drukverdeler op het patroon. Deze drukverdeler moet regelmatig worden uitgelezen en wordt in de buurt van de machine geplaatst.


  • Heeft u de juiste verpakking?

In principe is iedere vacuumzak te gebruiken voor het begassen van vleeswaren. Er zijn echter speciaal ontwikkelde vleeswarenzakjes die bijvoorbeeld voorzien zijn van een sluitstrip. Ook is het handig om een keuze te maken in hoe u het wil gaan presenteren in of op de toonbank.Hieronder vindt u nog een paar feitjes die handig zijn om te weten:

  • Vers vlees kunt u niet begassen met de foodmix Protadur 70/30. Hiervoor moet u een andere verhouding foodmix kopen.
  • Een vacuümmachine met sensor bepaalt zelf hoe lang hij nodig heeft om het eind vacuüm te behalen.
  • Een vacuümmachine voorzien van begassing kunt u ook gebruiken om op de gebruikelijke manier mee te vacumeren.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord!

Allfo Nederland BV

Allfo Nederland BV, onderdeel van de Duitse Allfo Groep is sinds 1999 actief op de Nederlandse markt, wij zijn gespecialiseerd in het produceren van vacuümverpakkingen en vacuümfolies

De Allfo groep bestaat uit vier verschillende productiebedrijven en is een familieonderneming met een ervaring van ruim 50 jaar op dit gebied.

Vacuümverpakkingen worden vaak gezien als standaard verpakkingsmateriaal. Echter komt er meer bij kijken zoals de combinatie juiste instellingen en conserveringsmiddel. Het is daarom zaak een goede verpakking te gebruiken, die voldoet aan alle eisen voor het vacumeren en begassen van uw producten. Vaak wordt het aspect van de juiste opbouw van een goede vacuümzak onderschat, en ziet men de vacuümzak als kostenpost. Het tegengestelde is waar vacumeren met de juiste materialen zorgt ervoor dat de verpakte producten langer houdbaar zijn, minder vochtverlies hebben, beter op kleur blijven, de aroma binnen de producten houden.

Het standaard pakket vacuümzakken dat wij voeren heeft een PA (polyamide) laag van 20 micron zowel in de buis als in de zijlas uitvoering. Met deze zakken kunt u zowel vacumeren als begassen, natuurlijk zijn er ook samenstellingen van zakken die meer THT en minder THT mee geven in ons assortiment, echter ons standaard pakket dekt 80% van de vraag.

Momenteel neemt het MAP verpakken van vleeswaren een grote vlucht. Binnen onze groep hebben we daarop ingespeeld met onze VakTape™ zakken, die wij zowel bedrukt als onbedrukt leveren.

Door het ruime programma zakken dat wij standaard voeren is er voor iedere toepassing wel een juiste vacuümzak bij ons verkrijgbaar. Deze zakken zijn geproduceerd uit een hoogwaardig PA/PE materiaal en door de scheurband zeer consument vriendelijk in combinatie met de juiste machine en het juiste gas kunt u met deze verpakking veel geld besparen.

Naast onze standaard vacuümzakken hebben wij ook in ons assortiment een aantal formaten zakken met een extreem hoge barrière, deze wordt behaald door een extra laag EVOH in de folie toe te voegen, door deze extreem hoge barrière laag is uw product nog langer houdbaar en de kleur van uw vlees blijft heel lang op het niveau zoals u het product ingepakt heeft.

neem contact op

Heeft u vragen?
U kunt ons bereiken op
0224 - 217 273
ma / vr 08:00 tot 17:00


Adresgegevens

Louter
Witte Paal 320 E
1742 LE Schagen

Contactgegevens

T   (0224) 217 273
F   (0224) 291 735
E   info@louteronline.nl
W   www.louteronline.nl

algemene voorwaarden